vrijdag 16 april 2010

Jessica's Soap: wie is hier nu eigenlijk de weg kwijt

Helemaal vergeten hier ook wat over te schrijven. Ooit meegedaan aan educatief ervaringstheater? Nee? Jammer, want dat heb je dan mooi gemist.
Nou ben ik bevooroordeeld en had ook de voorbereidingen van dicht bij meegemaakt. Deze mannen (Edvard Spaapen, Paul Laaper en gast spreker Alje Bosma) en vrouw (Ilja Adema) hadden vreselijk veel tijd gestoken in deze presentatie en dat zeg ik maar direct: te weinig bezoekers! Ze verdienden meer.
In deze sessie kozen de deelnemers voor een van de 4 rollen die met uitgeschreven profielen op de beroemde CVIdozen klaar stonden.
Rolverdeling:
Jessica: 18 jaar, BBL leerling en volgens Edvard Spaapen...heeft echte uggs en houdt van dure luchtjes.
De docent: gebruik makend van een ELO, vakdocenten, Bio is een wassen neus en de leerling staat centraal.
De ouder: kritisch, beste voor Jessica willend en alleen formele communicatie. Manager: weet wat er speelt, CGO heeft geen geheimen en bedrijfvoering voorop.
Na het afspelen van een filmpje (eerste de mobiele telefoons gaan in de kluis) gingen de acteurs (4 bij elke rol) aan de slag. Alje moest als spreekstalmeester in het begin aardig trekken aan de acteurs. Maar wat mij het meest opviel: de Jessica's gingen zich als eerste ook echt als leerlingen gedragen...lekker languit hangend...lekker recalcitrant.
Bewezen is ook dat ik geen manager ben, die rol past me niet...maar daarentegen konden de echte managers zich lekker uitleven.
Heerlijk GEEN POWERPOINT maar zelf beleven en doen. Ze komen naar u toe als je je team eens lekker wilt wakkerschudden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten